Yenilebilir Çiçek Leylak
Yenilebilir çiçek leylak, dayanaklı bir bitki olması nedeniyle hemen hemen her yerde yetiştirilebilmektedir. Mor rengiyle ortama kattığı güzel görüntünün yanında kokusuyla da evlerde, işyerlerinde ve bahçe süslemelerinde tercih edilen çiçekler arasında yer alıyor. Leylak çiçeği hakkında en çok sorulan soruların başında ise “Leylak çiçeği yenir mi” sorusu gelmektedir.
Leylak Çiçeği Yenir mi?
Peyzaj alanında sıkça kullanılan leylak çiçeği, aynı zamanda şifalı bir bitkidir. Günümüzde birçok hastalığın tedavisi için çözüm olmuştur. Bu çiçek aynı zamanda reçel yapılarak da tüketilmektedir. Öte yandan güzel kokusu kozmetik alanında da kullanılmaktadır.
Yenilebilir Çiçek Leylak Özellikleri
Yenilebilir çiçek leylak, görüntüsü ve kokusuyla görsellik alanında dikkat çekerken, içerdiği vitamin ve minerallerle adeta bir şifa kaynağıdır. Kurutulup demlenerek içilen leylak, çiçeği birçok hastalığa çözüm oluyor. Bu kadar dikkat çekici özelliği olan leylak çiçeği, kendisine gastronomi alanında da yer bulmuştur. Bu doğal şifa kaynağı çiçek, reçel yapımına elverişli çiçekler arasında yer alıyor. Mineral deposu bu çiçeğin ise başlıca özellikleri şöyle;
- Türkiye’de çok beğenilen kokulardan biri olması nedeniyle elde edilen öz, kozmetik ve temizlik sektörlerinde kullanılmaktadır. Leylak çiçeğinden alınan öz ile elde edilen kokuyla deterjan, parfüm gibi birçok ürüne üretilmektedir.
- Şifa kaynağı bu bitkinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de kurt düşürmesidir.
- Kabızlığı önler, hazmı kolaylaştırır ve iştah açıcı özelliğe sahiptir.
- Elde edilen yağ ile vücuda yapılan mesaj sonucu ciltlerde hissedilir derecede rahatlama meydana gelir.
- Aynı zamanda ateş düşürücü etkiye sahip olan bu esrarengiz bitki, vücutta bulunan toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Faydalı Yazılar
- Yenilebilir Çiçek Amber Çiçeği
- Erik Çeşitleri ve İsimleri
- Ejder Meyvesi İsimleri
- Yenilebilir Çiçek Menekşe Çeşitleri ve Özelliği
- Yenilebilir çiçekler
- Çilek Çeşitleri İsimleri
- Armut Çeşitleri Cinsi ve İsimleri
- Tropikal meyve isimleri
- Meyve Sebze Ayrımı! Hangisi Meyve Hangisi Sebze?
- İlkbaharda ve Sonbaharda Yetişen Meyve ve Sebzeler
- Hangi çiçekler yenir hakkında daha fazla bilgi↗