Paşa Kılıcı Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır
Paşa çiçeği sevenler buraya. Paşa kılıcı evde nerede durmalı? Kılıç çiçeğinin büyümesi için ne yapmalı? Kılıç çiçeği çiçek açması için ne yapmalı? Paşa kılıcı bitkisi için nasıl bir saksı olmalı? Paşa kılıcı bakımı nasıl yapılır , Kılıç çiçeği bakımı püf noktaları bu ve bunun gibi soruların cevaplarını derledik, toparladık. Şimdi kılıç çiçeğinizi en sağlıklı şekilde bakımını yapmanız için sunduğumuz bilgileri uygulamaya başlayarak, çiçeğinizi canlandırın.
Çiçek beslerken çoğu kişinin de evinde bulunduğu, fazla ihtimam gerektirmeyen zahmetsiz çiçeklerden biridir paşa kılıcı çiçeği. Yeni yeni çiçek bakmaya başlayan veya ilk defa paşa kılıcı bitkisi alıp bakmak isteyen kişiler var. Bunun için bakımı nasıl yapılmalı? Sulaması nasıl olmalı? gibi sorular merak konusudur.
Paşa kılıcı nedir?
Birkaç farklı isimle (peygamber kılıcı, kılıç çiçeği vb.) bilinen paşa kılıcı, yurtdışında daha farklı isimlerle (kaynana dili, yılan bitkisi vb) olarak anılmaktadır. Kılıç gibi ince ve uzun yaprakları bulunmasından dolayı kılıç ismini almıştır. Paşa kılıcının hakkında pek bilinmeyen bir özelliği var; gece boyunca karbondioksiti kendine depolayıp, oksijen salgılar.
Paşa kılıcının bakımı nasıl yapılır?
Kılıç çiçeğinin bakımı aslında çok kolaydır. Bu çiçeğin bakımı, mevsime göre değişiklik gösterdiğinden; Yaz aylarında bol su dökülmesinin yanı sıra yaz sıcaklarında kılıç çiçeğinin yapraklarına sık sık su püskürtülüp sıcaktan olumsuz etkilenmemesi sağlanır. Kış aylarında ise; paşa kılıcının bulunduğu odanın sıcaklığı 10 derece civarında tutulması gerektiği söylenebilir.
Paşa kılıcı suya pek ihtiyaç duyan bir çiçek türü değildir. Yaz aylarında haftada iki-üç defa sulanması yeterli , kış aylarında ise kılıç haftada 1 defa sulanması yeterlidir. Saksı tabanlığına akan fazla su, çiçeği sulamadan bir süre sonra dökülmeli, tabanlıkta kalan suyun küflenme ve böcek oluşmasına izin verilmemelidir.
Bulunduğu ortama kolay adapte olan kılıçlar, direkt güneş ışığına yoğun bir şekilde maruz kalmadıkları her koşulda yaşayabilirler. Aynı zamanda daha çok yavru vermeleri için küçük saksılarda bakılması önerilmektedir. Saksı, kılıç için ne kadar küçük olursa o kadar çok yavru vereceğinden, büyümesi için büyük saksı tercihi yanlış olacaktır. Kılıç saksısına sığmamaya başladığı an biraz daha büyük boy bir saksıya geçirilebilir.
Paşa kılıcının yaprakları kahverengileşmeye ve yumuşamaya başlamışsa, çiçeğinize çok fazla su verdiğinizi gösterir. Böyle zamanlarda suyu biraz daha azaltmalı, su verilen süreyi biraz daha uzun tutabilirsiniz. Eğer kılıcın yapraklarında damarlar daha belirgin hale geldiyse ve kırışıklıklar meydana geliyorsa, suyun az verildiği ve kılıcın suya ihtiyacı olduğunu gösterir.
PAŞA KILICI ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Paşa kılıcı, güneş ışığını seven bir çiçektir fakat Doğrudan değil dolaylı olarak güneş ışığını almalıdır. Paşa kılıcı, çok soğuğu sevmediğinden, normal sıcaklıkta olan bir odada bakılmalıdır.
Kılıç çiçeğine verilen su dinlenmiş ve klorsuz bir su olması gerekmektedir. Çeşmeden alınan klorlu su bitkinin köklerini tıkayıp gelişimini sınırlandırmaktadır. Rüzgârdan uzak tutulması, aydınlık bir odada bulunması ve gelişimi için çevresinde eşyalar bulundurulmamalıdır. Kılıcın toprağı kalitesiz veya verimsiz bir toprak olmamalıdır.